Cum corect mâncăm SUSHI

Toată lumea știe că sushi se mănâncă cu bețișoare chinezești. Înainte de a începe să mâncați sushi, ar trebui să încercați cu siguranță o bucată mică de ghimbir murat, cu care puteți scăpa de gustul pe care îl aveți de la ce ați consumat anterior.

Finalizați masa cu sushi, de asemenea, cu ghimbir murat. Pe lângă restabilirea senzației de prospețime în cavitatea bucală, ghimbirul luptă activ împotriva numeroșilor paraziți care trăiesc în pește crud și alge marine. 

Cum se folosesc corect bețișoarele

Înainte de a lua sushi cu bețișoarele, ar trebui să întoarceți rollul pe o parte. Astfel, un băț va ține bucata de pește, iar celălalt – orezul. Înmuiați sushi în sos de soia cu pește îndreptat spre sos.

În țările din Asia de Est, consumul de sushi este un întreg ritual în care trebuie respectată o anumită etichetă.

Cum se servește sushi 

Sushi sunt servite pe un platou de lemn cu sos de soia, wasabi și fâșii de ghimbir murat. Sushi și rulourile se mănâncă numai cu bețișoare, în timp ce mușcăturile nu sunt acceptate, Rolurile se bagă în gură întregi pentru a putea savura textura și aroma tuturor ingredientelor la un loc. 

Cum să mâncați sushi corect 

Înainte de a începe să consumați rulourile, trebuie să mâncați o bucățică mică de ghimbir murat, care va înlătura gustul de la masa precedentă. Rulourile trebuie luate cu bețișoare. Apoi rolul luat trebuie scufundat în sos de soia și pus în gură întreg. Nu se obișnuiește să se muște. La sfârșitul mesei, mai luați o bucată de ghimbir.

Reguli de etichetă

  • Întregii mese nu trebuie să fie alocat mai mult de 15 minute.
  • Sushil se mănâncă doar la prânz și nu se servește niciodată la cină.
  • Sushi și rulourile sunt servite într-o cameră cu tavane joase pentru aroma peștelui proaspăt.
  • Rulourile calde și sushi trebuie consumate imediat, în timp ce sunt calde.
  • După masă, ar trebui să beți ceai sau sake, care trebuie răcit la 5 grade. Sake fierbinte este încălzit la 60 de grade.
  • Înainte de a servi rulourile și sushi, wasabi și sosul de soia se amestecă prin aplicarea unui strat subțire cu o perie pe rulouri și sushi, deci nu este nevoie să le înmuiați în sos de soia.