Sushi NIGIRI – Ce reprezintă și cum se pregătește

Sushi este unul dintre alimentele preferate a mai multor oameni. Se mănâncă nu numai de sărbători, dar pot fi cina perfectă în orice altă zi. Cel mai bine este să comandați sushi de la restaurante specializate în mâncarea japoneză, pentru o experiență plăcută. Sushi nigiri preparat de mâna unui specialist va fi întotdeauna gustos și proaspăt.

Toată lumea știe ce este sushi și cum arată. Dar ce este nigiri? Nigiri este un tip de sushi care a apărut în Tokyo în secolul al XIX-lea.

Cum se pregătesc NIGIRI

Luând un pic de orez în palma mâinii, formați o mică bară din el, apoi se adaugă deasupra orezului file de pește pregătit în prealabil, uns pe o parte cu wasabi. Nigiri pregătite corespunzător nu se sfărâmă și își păstrează forma. Totodată, în mod tradițional, se obișnuiește să mănânci sushi nigiri cu mâinile.

De obicei, pentru a pregăti sushi nigiri se utilizează cam aceleași ingrediente: 

  • Creveți fierți.
  • Bucăți de ton.
  • Felii de somon.
  • Orez fiert.
  • Bucăți de wasabi.

Cum se gătește sushi nigiri 

Înainte de a pregăti nigiri mâinile trebuie umezite în apă și asigurați-vă că sunt întotdeauna umede;

Luând o mână de orez fiert, dați orezului forma o ovalică. Atașați fileul de pește peste orez cu partea unsă cu wasabi în jos. Peștele și orezul sunt ținute în mâna stângă, iar degetele mâinii drepte sunt apăsate peste pește și orez, astfel încât să se formeze un dreptunghi.

Pentru a obține forma unui sushi, este necesar să rotiți orezul cu pește de mai multe ori în palmă. 

Există sushi nigiri vegetarian 

Pentru versiunea vegetariană de sushi nigiri, se folosesc petalele morcovului tăiat pe diagonală. Pentru un tip vegetarian de sushi nigiri, pe lângă legume, puteți folosi ciuperci, tofu (brânza de soia), omletă tăiată felii.

comandă Sushi Nigiri