5 Lucruri pe care nu le știai despre WASABI

Wasabi și sushi sunt două elemente nelipsite, dar și nedespărțite în bucătăria japoneză. Încă de la prima mușcătură această pastă verde, într-un mod uimitor provoacă o senzație de arsură la nivelul nasului și treptat înlocuiește gustul de pește cu aroma sa unică și picantă. Wasabi amintește oarecum de muștarul cu care suntem atât de familiarizați sau de hrean.

Efectul este cam același – conținutul ridicat de substanțe volatile umple ochii de lacrimi, nasul se înroșește, iar papilele gustative simt o adevărată revelație. Pentru mulți, wasabi este un condiment mult prea picant, cu toate acestea, gustul său este total diferit de alte alimente iuți, mai ales de cel al ardeilor.

Unii se declară fani wasabi, în timp ce alții rămân indiferenți față de acest ingredient. Iată câteva lucruri intereseante despre acest condiment neobișnuit și colorat. Data viitoare când veți mânca sushi roll-uri, veți avea ce povesti oamenilor de la masă.

1. Wasabi este greu de cultivat

Cultivarea plantei Wasabia Japonica are o istorie de peste o mie de ani! Totuși în ciuda vechimii culturii, creșterea și întreținerea plantelor din care se obține praful pentru wasabi este încă realizată cu dificultate. Potrivit Real Wasabi, o companie care crește și importă această plantă, wasabi crește doar în pârâurile răcoroase de munte, sau în plantații umbroase, special concepute și amenajate, mai ales în Japonia. Wasabi este o plantă foarte pretențioasă și sensibilă, și nu tolerează lumina directă a soarelui

O plantație tipică de Wasabi

Astfel, pentru o creștere ideală, planta are nevoie de o climă blândă, umedă, cu temperaturi cuprinse între 8 și 20 de grade Celsius. Este atât de anevoios să crești wasabi încât producția actuală nu acoperă cererea consumatorilor din întreagă lume, în ciuda prezenței plantațiilor în Statele Unite, China, Taiwan, Islanda.

2. Ceea ce poți cumpăra în magazine, cel mai probabil nu este wasabi real.

Datorită cererii din ce în ce mai mari, cele mai multe paste și prafuri de wasabi pe care le găsești în magazine nu conțin aproape niciun procent de wasabi real. În schimb, o combinație de hrean, muștar, coloranți și alte ingrediente creează un gust și o aromă amăgitor de similară. Ca urmare, aroma poate fi excesiv de puternică, amară și însoțită de o senzație de arsură în gură. Doar o porție de wasabi veritabil va putea să accentueze gustul de sushi!

Doar wasabi adevărat va evidenția gustul sushi!

Dacă te-ai decis să cumperi wasabi, studiază cu atenție compoziția de pe cutie. Dacă primul ingredient de pe listă nu este wasabi sau Wasabia Japonica atunci acesta nu este un produs natural și original. În schimb, majoritatea restaurantelor japoneze bune folosesc doar condimente naturale.

3. Wasabi – o rudă apropiată a verzei

Face parte din familia verzei (Brassicaceae), unde varza, hreanul și muștarul ne sunt deja produse cunoscute. În majoritatea țărilor din lume, wasabi este numit hrean japonez. Cu toate acestea, hreanul este o plantă extrem de diferită de Wasabia.

Wasabi. Surprins de felul cum arată?

Wasabi crește scufundat în apă și, deși partea din plantă care este vizibilă chiar și sub apă arată ca o rădăcină, nu este așa. Este de fapt fructul. La drept vorbind, chiar seamănă cu hreanul la prima vedere.

4. Wasabi este o sursă incontestabilă de nutrienți

Conform cercetărilor Universității din Michigan, substanțele care se găsesc în wasabi pot inhiba creșterea și răspândirea celulelor cancerigene. Izotiocianații – antioxidanții pe care îi conține această plantă, stimulează funcționarea sistemul imunitar uman. În plus, substanțele pe care le conține această pastă verde și magică contribuie la diluarea sângelui, la eliminarea colesterolului și la combaterea microbilor care provoacă carii. De asemenea, wasabi combate agenții patogeni din tractul gastro-intestinal, ceea ce îl face un adaos ideal pentru orice masă.

5. În Japonia poți găsi ciocolată KitKat cu aromă de wasabi

Da, aceasta este o combinație atât de uimitoare – ciocolată cu un condiment picant. Se spune că este delicioasă!

Aș gusta cu plăcere!

Și pentru că KitKat cu gust de Wasabi în București – puțin probabil să găsești!

Îți recomandăm să încerci SUSHI SET de la restaurantul Nadasan.

vezi toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.