4 Reguli simple atunci când mergi la un SUSHI restaurant

Aceste reguli simple te vor ajuta să te simți încrezut într-un restaurant sushi tradițional.

A savura o porție de sushi în timp ce privești un taisho (bucătar) care o pregătește în fața ta este unul dintre acele momente veritabile din viața tipică a orașului Tokyo.

Uneori, se pare că într-un restaurant de sushi de elită trebuie respectate maniere stricte și că este imposibil să mergi acolo și doar să mănânci, dar în realitate nu este așa. Există câteva reguli simple, în urma cărora vei ajunge să mânci sushi la fel de veritabil ca și cei din partea personalului și vei evita neglijențele care ar putea fi deranjante.

  1. Nu alege un parfum prea puternic

Un restaurant sushi servește în principal ingrediente de sezon. Japonezii cred că toate ingredientele sushi au nu numai un gust delicat, ci și o aromă la fel de delicată. Prin urmare, parfumurile excesiv de puternice pot „înăbuși” aroma ingredientelor.

2. Mănâncă sushi în orice ordine

La fel ca și în cazul vinului, se spune adesea că, în Japonia se începe cu pește alb și se termină cu pește roșu (deoarece are un gust mai ușor). Totuși, acest lucru nu este pe deplin adevărat. 

Poți mânca ceea ce dorești oricând și în ce ordine dorești. Indiferent în ce restaurant te afli, doar amintește-ți să te reîmprospătezi papilele gustative, consumând ceai de exemplu.

3. Mănâncă sushi cu mâinile sau bețișoarele

Întrebarea dacă poți mânca sushi cu mâinile apare destul de des. Sushi poate fi consumat cu mâinile sau cu bețișoare. Fiecare metodă are propriile sale argumente pro și contra și niciuna dintre ele nu este considerată unica metodă „corectă”.

4. Mănâncă sushi întreg

Sushi este o operă de artă în care grosimea peștelui este calculată cu atenție, precum și consistența și temperatura orezului. Dacă mănânci pește și orez împreună, combinația de arome creează o senzație nouă și cu totul specială. Dacă nu poți „mușca” totul dintr-o dată, poți solicita întotdeauna o porție mai mică.

Aceste reguli simple te vor ajuta să te simțiți confortabil savurând o cină sau prânz tradițional cu sushi și să profiți la maximum de opera unui Taisho veritabil. Itadakimasu!