Cum consumăm ghimbirul și sushi

Ghimbirul marinat reprezintă un adaos indispensabil pentru bucatele japoneze. Preparat conform tuturor rigorilor a unei recete autentice, produsul final este dulce la gust, un pic iute, iar mireasma mirodeniilor adăugate se combină perfect cu gustul irezistibil. Acest tip de tukemono (legume murate) este utilizat în bucate cu o varietate întreagă de sushi și vasabi.

Ghimbirul copt urmează să fie feliat și murat prin adăugarea zahărului și a oțetului. Inițial, produsul nu are o culoare bine-determinată. Doar după o perioadă de timp, feliile de ghimbir își schimbă culoarea într-o nuanță ded roz pal. Mai mult, în murătură nu sunt adăugați coloranți și odorizanți artificiali.

Ghimbirul ce a trecut printr-un proces corect de marinare, practic nu-și schimbă proprietățile pe parcursul perioadei întregi de păstrare.

De ce consumăm ghimbirul murat?

  • În lista efectelor benefice ale ghimbirului accentuăm un avantaj esențial și anume -eliminarea gustului ingredientelor consumate din sushi; Clienții rețelei de magazine Sushi Wok nu trebuie să consume întreaga porție a ghimbirului. Odată ce dvs nu sunteți un amator „înrăit” a ghimbirului, este ok să gustați doar câteva felii. Această cantitate va fi îndeajuns pentru a elimina gustul rolelor anterioare. Astfel, fiecare bucățică nouă pe care o veți gusta va fi la fel de apetisantă ca și prima.
  • Încă o funcție destul de bună a feliilor din ghimbir, acestea ajută la înmuierea sushi în sosul de soya. Ghimbirul va face ruloul mai moale și îi va oferi un gust inedit. Ghimbirul accentuează ingredientele acestor bucate și se sortează de minune cu fiecare component în parte și evidențiază anume gustul rolurilor sau a sushi.
  • Intensificarea poftei de mâncare. Utilizarea în bucate chiar și a unei cantități mici de ghimbir, sporește eliminarea de către stomac a sucului gastric. Persoana simte majorarea poftei de mâncare, fapt ce condiționează alimentarea cu plăcere și ajută la menținerea unei mase corporale stabile fără apariția ulterioară a patoilogiilor distrofice.
  • Rădăcina de ghimbir diminuează numărul microbilor în cavitatea bucală. Japonezii cunoșteau din antichitate despre efectele antibacteriene și antiinflamatoare ale ghimbirului.

Cum poate fi consumat ghimbirul cu sushi

Majoritatea oamenilor sunt de parerea că ghimbirul trebuie să fie consumat concomitent cu rulourile. Mai mulți preferă să plaseze felii mici ale ghimbirului direct pe sushi. Cu toate acestea, această metodă de utilizare nu este optimă.

Gurmanzii experimentați care cunosc multe despre bucatele japoneze recomandă consumul de ghimbir între porțiile de rulouri. Acest lucru nivelează gustul sushi anterior și ajută la îmbunătățirea calităților gustative a bucatelor ce urmează să fie servite.

În Japonia, rădăcina ghimbirului picantă și murată este luată cu betisoare și înmuiată în sos de soia. O felie mai mică se consumă înainte de a trece la bucatele principale. Acest lucru vă ajută să savurați la maxim fiecare bucată. 

Rădăcina de ghimbir poate fi ținută pentru o vreme peste rulourile sushi maki. Sosul rămas se va scurge pe rulouri și va oferi acestora un gust cu adevărat deosebit.

Compoziția ghimbirului

Ghimbirul de înaltă calitate, preparat conform unei rețete tradiționale japoneze, păstrează în compoziția sa o mulțime de efecte benefice. Acestea sunt:

  • Vitaminele A, C, B1 și B2;
  • Oligoelemente-fier, calciu, sodiu, zinc, magneziu, seleniu, aluminiu, fosfor, potasiu;
  • Gingerol, ce accelerează metabolismul;
  • Uleiuri esențiale;
  • Capsaicina alcaloidă cu efect antiinflamator și analgezic;
  • Aminoacizi rare;
  • Acizi grași, inclusiv oleic, linoleic și caprilic;
  • Fibre dietetice;
  • Curcumina, ce are proprietățile unui antibiotic și a unui imunomodulator.
  • Are efect analgezic și tonic.

Proprietățile sale utile

  • Având o serie întreagă de proprietăți ghimbirul oferă și efecte benefice precum:
  • Prevenirea răcelilor;
  • Accelerarea circulației sângelui, efect de încălzire;
  • Expectorant, efect analgezic și antiinflamator;
  • Îmbunătățește metabolismul, accelerează procesul de „ardere” a caloriilor;
  • Elimină simptomele de toxicoză și greață;
  • Stimulează celulele creierului;
  • Diminuează simptomele neplăcute ale răcelii;

Contraindicații

Feliile de ghimbir nu sunt recomandate persoanelor ce suferă de:

  • Gastrită severă și boli ulceroase peptice ale tractului gastro-intestinal;
  • Colelitiază;
  • Ce posedă de tendința apariției hemoragiilor;
  • Temperatura corpului este prevalează cota de 38,5;
  • Al doilea și al treilea trimestru al sarcinii;
  • Hipersensibilitatea pielii;
  • Tensiune arterială scăzută;
  • Tulburări severe ale sistemului cardiovascular.