Învățăm corect să înfășurăm rolurile

Prepararea rolurilor la bucătăria de acasă reprezintă un proces anevoios, pentru îndeplinirea căruia este nevoie de experiență și de cunoștințe de bază în ceea ce privește gastronomia japoneză. Odată ce urmăm sfaturile chef-ilor profesioniști, e posibil să învățăm de sinestătător cum se înfășoară sushi maki.

Pentru ca ruladale să posede toate calitățile gustative necesare și să mai fie și apetisante din punct de vedere vizual, trebuie să țineți cont de o mulțime de caracteristici.

Bucătarii japonezi parcurg o cale profesională lungă, până ce obțin abilitățile necesare. Ei învață o perioadă îndelungată să prepare rolurile din orez cu alge marine. Produsele ce intră în compoziția rolurilor sunt destul de “capricioase”. Și necesită să fie preparate în mod deosebit. În caz contrar, rolurile vor avea un aspect dubios și ingredientele se vor împrăștia.

Ce produse sunt necesare pentru prepararea rolurilor?

Pentru crearea unor sushi maki calitative, este necesar să alegeți și să procurați următoarele ingrediente:

Oțet din orez

Calitățile gustative ale acestui oțet sunt de nedescris. Oțetul reprezintă o marinadă clasică ce posedă un gust iute combinat cu cel acru. Proprietățile sale se deosebesc constant de ceea ce dvs. ați gustat vreodată.

Oțetul japonez deține un gust iute ce nu încalcă limitele și la aceast fapt adăugăm note dulci ce se evidențiază pe fundal. Însă, odată ce sunteți amator, există riscul să alegeți un oțet necalitativ, atunci rolurile pot căpăta un gust neplăcut.

Wasabi

Cel mai solicitat vasabi este cel seio, mai mult, acesta poate fi achiziționat de la orice supermarket.

Cel mai bun gust a acestui ingredient este oferit de varianta sa în formă de praf. Praful dat se dizolvă în apă, până ce este obținută consistența aidoma unei paste.

Vasabi preparat și umed deține în componența sa aditivi și stabilizatori speciali ce prelungesc perioada de valabilitate a acestuia.

Nori

Algele marine sunt vândute sub forma unor felii înguste și uscate. Ele pot fi sortate în întregime sau feliate. Pentru a înfășura rolurile, dvs ve-ți avea nevoie de o felie cu dimensiunile de 18-20 centimetri.

La alegerea algelor marine de calitate este cazul să atrageți atenția la compoziția și perioada de valabilitate. Cele mai aromate sunt feliile de culoare verde închis. Pentru rulade alegeți acele tipuri de alge în compoziția cărora găsiți o cantitate redusă de ulei.

Ghimbir

Ghimbirul marinat elimină gustul peștelui și oferă rolurilor un gust absolut special. Produsului îi este specific un efect de împrospătare. Petalele de culoare roz posedă un gust mai iute, pe când cele albe au un gust mai fin.

Sosul din soia

La alegerea sosului din soya se recomandă să aflați informația detaliată de pe etichetă. Cea mai benefică este marinada produsă din fermentație naturală, ce nu conține arome și coloranți artificiali.

Sosul păstrat în sticlă este considerat drept unul de cea mai înaltă calitate. Produsul își păstrează caracteristicile utile pentru o perioadă îndelungată.

Umplutură

Pentru a prepara rolurile, puteți folosi tot felul de produse, inclusiv omelete din ou, legume, ciuperci, fructe de mare, carne și pește. Pentru a înfășura sushi maki, procurați masago-caviar de pește zburător și semințe de susan.

Pentru prepararea sosurilor se folosește maioneza dulce, usturoiul, rădăcina de ghimbir, sosul de soia și vinul. Unele rețete conțin bastonașe de crab, avocado și cașcaval.

Cum înfășurăm rolele

În primul rând, un bucătar începător trebuie să pregătească o listă întreagă de produse, inclusiv:

 • Orezul cu bob rotund;
 • Sosul de soia;
 • Nori din alge marine;
 • Fileu de pește, pelerină;
 • Oțet de orez;
 • Ghimbir murat;
 • Sare, zahăr;

Procesul de preparare a acestor bucate japoneze este desfășurat în conformitate cu următorul algoritm:

 • Spălați bine orezul fierbeți-l. Scurgeți apa din cratiță și stoarceți apa rămasă din orez cu mâinile. Umpleți recipientul cu apă curată și schimbați-l ori de câte ori acest lucru este necesar până ce apa la spălare va deveni absolut transparentă.
 • Pregătim umplutura și sosul. Adăugați sare și zahăr în oțet. Încălziți amestecul. Tăiați peștele sau fileul din carne în fâșii lungi și înguste. Într-un recipient larg, plasați orezul fierbinte. Acolo, orezul ajunge la condiția necesară și devine mai vâscos.
 • Turnăm în orez sosul printr-un flux subțire și amestecăm totul prin oscilații orizontale. Acest lucru vă permite să saturați fiecare boabă cu marinadă. Amestecul este lăsat să se răcească.
 • Formăm rulourile cu ajutorul unui covoraș din bambus. Pliați foaia nori în jumătate și tăiați-o. Pe covoraș, așezați jumătate din nori. Partea strălucitoare o amplasăm pe tavă,pe când partea aspră este orientată în sus.
 • Luați 4 linguri de orez și distribuiți-le peste nori. De la marginea superioară, lăsăm spațiu liber cu lățime de 1 cm, iar în partea de jos-0,5 cm. Înălțimea stratului de orez trebuie să fie de aproximativ 7 mm. După, plasăm umplutura deasupra.
 • Marginea inferioară a nori este combinată cu marginea covorașului. Răsuciți și tăiați rulourile de la centru la margini. Pentru ca cuțitul să taie și mai bine algele, lama urmează să fie înmuiată în apă cu oțet.
 • Serviți rolurile cu sos de soia și ghimbir.